Smacznie, zdrowo, kolorowo
W dniu 11 października 2017 r. mieliśmy przyjemność uczestniczyć w organizowanym przez ŚDS z Wysokiej Głogowskiej turnieju kulinarnym ,,Smacznie, zdrowo, kolorowo”, który odbył się w Centrum Promocji Obszarów Natura 2000 w Budach Głogowskich. Warsztaty teoretyczne i praktyczne prowadził pan Jacek Świerk z Podkarpackiej Akademii Kulinarnej - specjalista carvingu.
Carving jest to sztuka tworzenia pięknych rzeźb z owoców i warzyw wywodząca się z krajów Dalekiego Wschodu: Chin, Tajlandii, Japonii. Wszyscy uczestnicy z wielkim zapałem uczestniczyli w warsztatach tworząc pod nadzorem mistrza piękne dzieła na skale naszych możliwości. W konkursie uczestniczyło 11 placówek ŚDS. Uczestnicy naszego domu zajęli zaszczytne drugie miejsce.
Dziękujemy za zaproszenie, umożliwienie nam poznania sztuki carvingu , zawsze miłą atmosferę jak i wspaniałe prezenty.